Maak samen nieuwe natuur in de Wehlse Broeklanden

Terugblik op een mooie Open Dag

Nieuwsbericht, 25 juli 2014

Terwijl de zomer inmiddels vol in het zadel zit, blikt Buur maakt Natuur (BmN) even terug op een bijzondere 15 juni. Op deze datum werd in de Wehlse Broeklanden een grote Open Dag gehouden waaraan tal van bedrijven en particulieren deelnamen. Vele tientallen bezoekers konden genieten van alles wat het gebied te bieden heeft. Bij BmN vonden op deze dag diverse activiteiten plaats.

De ochtend begon om 10:00 uur met een natuursponsorloop voor leerlingen van de Doetinchemse en Wehlse basisscholen. Deze loop vond plaats nadat de Open Dag door wethouder Ingrid Lambregts was geopend. Een twintigtal deelnemers startte bij Kinderboerderij Kokiezier en liep vervolgens over ’t Knapperslag. Na afloop werd een certificaat uitgereikt door BmN en Argo Atletiek.
 

Sportschool de Open Lucht

Om 11:15 uur was het tijd voor een officieel moment. De genodigden en aanwezige bezoekers togen naar ’t Knapperslag en verzamelden zich bij de BmN informatiestand, opgezet ter gelegenheid van de Open Dag. Daar hield voorzitter Emil Lüning een korte toespraak waarin hij de buren en overige belangstellenden bedankte voor hun betrokkenheid.

Daarop nam Sander Turnhout van Sportschool de Open Lucht het woord. Deze groene sportschool organiseert overal in het land loop- en fietsactiviteiten ten bate van de natuur. Sander Turnhout voelt zich zeer betrokken bij de doelstellingen van BmN en liet dat ook blijken. Met een van de sportevenementen wist de sportschool een bedrag van 1.200,- euro bijeen te brengen. Dit bedrag werd middels een cheque overhandigd aan Emil Lüning. Na overhandiging stortte Sander Turnhout, daarbij geholpen door zijn zoontje, een kruiwagen zand op het toekomstige looppad over ’t Knapperslag.
 

Argo Atletiek

Ook Argo Atletiek uit Doetinchem had een cadeau voor BmN. Een aantal sporters heeft tijdens een loop geld bij elkaar weten te brengen dat zij ten goede willen laten komen aan de natuur. Bas Waterham hield namens Argo een speech over de mooie doelen van BmN en de samenwerking die plaatsvindt tussen natuurliefhebbers en sporters. Bas Waterham overhandigde ten slotte een cheque ter waarde van 360,- euro.
 

BmN overhandigt cheque aan gemeente Doetinchem

BmN heeft het afgelopen halfjaar niet stilgezeten. Er zijn nieuwe buren, sponsoren en donateurs bij gekomen. Zowel particulieren als bedrijven doen vol enthousiasme mee en staan achter het doel van BmN. De voorzitter vertelt over de bereikte en nog te behalen doelen. Eén belangrijk doel is inmiddels bereikt. De voorzitter is dan ook blij een cheque van 10.000,- euro te mogen overhandigen aan het gemeentebestuur voor aanleg en onderhoud van natuur. Wethouder Ingrid Lambregts neemt deze met veel plezier in ontvangst.

Ingrid Lambregts bedankt de voorzitter, BmN en haar buren en spreekt vol verwondering over de initiatieven die in Doetinchem plaatsvinden. Zij is blij verrast over alles wat BmN samen met haar buren (schenkers) voor elkaar krijgt in een kort tijdsbestek.

Tot slot spreekt Ingrid Lambregts een woord van dank uit aan het adres van Florike Kaspersma (landschapsontwerper gem. Doetinchem) en Ronald Langendoen (projectleider Wehlse Broeklanden). Speciale dank gaat uit naar Ronald Langendoen voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de Wehlse Broeklanden. Langendoen heeft in korte tijd veel weten te bereiken in het gebied, er is nieuwe natuur aangelegd, het landschap is aangekleed, er zijn wandelroutes gerealiseerd en mensen zijn samengebracht. Hij draagt het stokje over aan Wim Beijer. Beijer zal de rol van projectleider gaan overnemen en zal ervoor zorgen dat de nog lopende projecten tot uitvoering komen.
 

Open Dag

De rest van de middag stond BmN met een informatiestand op buurgrond ’t Knapperslag. Diverse mensen kwamen langs om zich te laten informeren over de doelstellingen van BmN en de toekomstige plannen. Vele mensen werden enthousiast en schreven zich in als buur of deden een anonieme schenking. De stand werd bemand door bestuursleden en vrijwilligers van BmN.

Een korte foto impressie. Meer foto's zijn te vinden op onze Facebook pagina.
Extra: Nieuwsbericht in krant 'Stad Doetinchem'.
Extra: Natuursponsorloop 15 juni.vlnr: Emil Lüning (voorzitter), Herman Nijhof (secretaris), Ingrid Lambregts (wethouder).


Emil Lüning verwelkomt de mensen en houdt een speech.


Sander Turnhout van Sportschool de Open Lucht overhandigt cheque ter waarde van 1.200,- euro aan Emil Lüning, voorzitter Buur maakt Natuur.


De cheque.


Sander Turnhout (Sportschool de Open Lucht) stort samen met zijn zoon zand op het toekomstige looppad.


Het pad wordt weer een stukje langer.


Bas Waterham (rechts) van Argo Atletiek houdt een verhaal over de goede doelen van BmN en samenwerking tussen natuurliefhebbers en sporters.


Bas Waterham overhandigt een cheque ter waarde van 360,- euro die door sporters bijeen is gelopen voor BmN.


Emil Lüning houdt een speech over wat BmN heeft bereikt en nog wil bereiken. Er is weer een belangrijk doel behaald.


De voorzitter is blij een cheque van 10.000,- euro te mogen overhandigen aan het gemeentebestuur voor aanleg en onderhoud van natuur. Ingrid Lambregts neemt deze in ontvangst.


Wethouder Ingrid Lambregts houdt een speech over haar bewondering voor de initiatieven die in Doetinchem plaatsvinden. Zij is blij verrast over wat Buur maakt Natuur samen met haar buren (schenkers) voor elkaar krijgt in korte tijd.


Ingrid Lambregts zet Florike Kaspersma (rechts) en Ronald Langendoen (2de van rechts) in het zonnetje.


Wim Beijer (tweede van rechts) zal Ronald als projectleider Wehlse Broeklanden opvolgen.


Groepsfoto vlnr: Bas Waterham (Atletiek Vereniging Argo), Ingrid Lambregts (wethouder), Emil Lüning (voorzitter BmN) en Sander Turnhout (Sportschool de Open Lucht) samen met zijn zoon.


Foto's: Wilber Thus & Ineke Lenting.

DOE MEE

 • Voor € 6,- m2

 • 100% besteed

 • Snel resultaat

Zij doen al mee!

 • Ida Spronk
 • Hans Legebeke
 • Huub Ploegmakers
 • Sander Turnhout Promotie
 • Hr. en Mvr. van Strien & van Strien- van Liempt.
 • Lutske Jepma
 • Anna van der Bruggen
 • Joop Bokhove
 • Sité Woondiensten
 • Marco van der Wagt

Alle deelnemers
't Knapperslag


Alle deelnemers
De Watertap