Maak samen nieuwe natuur in de Wehlse Broeklanden

Lopen voor de natuur, Knapperslagcross 2018

Hardlopen en wandelen voor (en door) het landelijk gebied en de natuur van de Wehlse Broeklanden. Loop ook met ons mee!


Foto 2 deelnemers Knapperslagcross
 

Zondag 30 september 2018

Er wordt een mooie groene ruimte ingericht: ‘t Knapperslag. De Stichting Buur maakt Natuur (BmN) zet zich hier actief voor in. De bewoners in en rond de Wehlse Broeklanden kunnen helpen door een financiële bijdrage te leveren. Van elke € 6,- die binnenkomt wordt één vierkante meter natuur gerealiseerd.
 

Organisatie

De Knapperslagcross wordt georganiseerd door Stichting Buur maakt Natuur en ARGO Atletiek met ondersteuning van de gemeente Doetinchem.
 

Starttijden en afstanden

09:30 uur:  Inschrijven en aanmelding voor start.
10:15 uur:  Opening.
10:25 uur:  Start gegidste natuurwandeling onder leiding van IVN en BmN.
10:30 uur:  Start 1 kilometer sponsorloop jeugd over ‘t Knapperslag (+/- 8 t/m 12 jaar).
11:00 uur:  Start 5 en 10 kilometer cross voor geoefende lopers vanaf 12 jaar.
 

Inschrijven en kosten

Vooraf inschrijven heeft de voorkeur. Inschrijven is op deze website mogelijk tot en met dinsdag 25 september 23:59 uur. Na-inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tussen 09.30 en 10.30 uur. Inschrijven jeugd t/m 12 jaar is gratis, maar we hopen dat je wel sponsorgeld wilt ophalen. Alle anderen betalen € 8 per persoon. Hiervan gaat € 6 naar de realisatie van nieuwe natuur. € 2 wordt gereserveerd voor onkosten. Worden er minder onkosten gemaakt, dan blijft daaruit extra geld over voor natuur.
 

Start & finish

Pitch & Putt Golf Doetinchem biedt ons ook dit jaar weer onderdak. Start en finish zijn op het buitenterrein van de golfbaan. Er zijn parkeervoorzieningen aanwezig, bereikbaar vanaf de Broekhuizerstraat 1a 7031GZ, Wehl (volg de bruine toeristenborden!). Kom bij voorkeur op de fiets, toegang via de Vogelstraat.

Vooraf gemeenschappelijke warming-up. Drinkwater staat klaar, overige consumpties voor eigen rekening. Douchen is op locatie niet mogelijk, persoonlijke spullen worden bewaakt. Landwinkel De Verse Kers heeft na afloop voor iedere deelnemer een portie gezonde vitaminen! Deelname is op eigen risico en heb vooral plezier
!
 

De Routes

Op de kaart hiernaast is de route van de Knapperslagcross weergeven (volwassenen). De route voor kinderen is precies 1 kilometer en die voor volwassenen 5 kilometer. Wanneer je als volwassene besluit om de 10 kilometer te lopen, dan zal dit 2x op hetzelfde traject worden gelopen. De routekaarten zijn onder aan de pagina als PDF bestand voor eigen gebruik. De route zal in het veld tijdens de cross gemarkeerd worden met borden, linten en begeleiders. Er zullen op de route 2 EHBO'ers aanwezig zijn bij de Start en op de Greephorst.
 

De Natuurwandeling

De natuurwandeling voert dit jaar over 't Knapperslag en over de Greephorst waar de laatste ontwikkelingen in de natuur worden toegelicht. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers informatie van IVN De Oude IJsselstreek gidsen. Wanneer je meer over de natuur en geschiedenis van het gebied wilt weten is deze wandeling bij uitstek geschikt voor mensen die niet willen of kunnen hardlopen. De wandeling start gelijktijdig met de cross, startpunt bij de IVN vlag.
 

Flyers & posters

Voor de Knapperslagcross is een flyer beschikbaar. Op de voorzijde van de flyer staat informatie over de cross. De achterzijde van de flyer bevat een formulier voor kinderen om zich te kunnen laten sponsoren. Gebruik dit formulier als uw zoon/dochter een sponsorbedrag wil ophalen en lever deze in bij de start op 30 september. Naast de flyer is ook een poster ontwikkeld. Wilt u meer bekendheid geven aan de Knapperslagcross, dan is dit een bruikbaar middel.

Hans-Peter Helder van Toro Vormgeving heeft dit jaar voor ons kosteloos een nieuwe flyer en poster ontwikkeld, waarvoor onze dank!
 

AVG

De Stichting Buur maakt Natuur (BmN) registreert de gegevens deelnemers aan de Knapperslagcross. Om die reden is de stichting in het kader van de AVG, verplicht een privacy reglement te hanteren. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel benut voor informatie omtrent de Cross. Daarnaast worden van Knapperslagcross foto's gemaakt welke voor  promotionele overwegingen op de website van de stichting BmN geplaatst worden en/of worden gebruikt voor media doeleinden. 
 

Downloads

     -   Flyer / Sponsorformulier Knapperslagcross (PDF, 0.3 mb)
     -   Poster Knapperslagcross (PDF, 0.3 mb)
     -   Routekaart 1 km kinderen (PDF, 2.2 mb)
     -   Routekaart 5 en 10 km volwassenen (PDF, 3.9 mb)
     -   Persbericht Knapperslagcross 2017 (PDF, 0.1 mb)

     -   Terugblik op derde Knapperslagcross 2017
     -   Terugblik op tweede Knapperslagcross 2016
     -   Terugblik op de eerste Knapperslagcross 2015


Afbeelding Knapperslagcross 2018. Schrijf je in!
 

DOE MEE

 • Voor € 6,- m2

 • 100% besteed

 • Snel resultaat

Zij doen al mee!

 • Ida Spronk
 • Hans Legebeke
 • Huub Ploegmakers
 • Sander Turnhout Promotie
 • Hr. en Mvr. van Strien & van Strien- van Liempt.
 • Lutske Jepma
 • Anna van der Bruggen
 • Joop Bokhove
 • Sité Woondiensten
 • Marco van der Wagt

Alle deelnemers
't Knapperslag


Alle deelnemers
De Watertap