Maak samen nieuwe natuur in de Wehlse Broeklanden

Lopen voor de natuur, Knapperslagcross 2017

Na de succesvolle 2e editie keert de Knapperslagcross terug! Hardlopen en wandelen door het landelijk gebied en de natuur van de Wehlse Broeklanden. Loop ook met ons mee!


 

Zondag 1 oktober 2017

In dit gebied wordt een mooie groene ruimte ingericht: ‘t Knapperslag. De Stichting Buur maakt Natuur (BmN) zet zich hier actief voor in. Maar ook de bewoners in en rond de Wehlse Broeklanden en alle anderen die dit initiatief een warm hart toedragen kunnen een financiële bijdrage leveren. Van elke € 6,- die binnenkomt wordt één vierkante meter natuur gerealiseerd.
 

Organisatie

De Knapperslagcross wordt dit jaar weer georganiseerd door Stichting Buur maakt Natuur en ARGO Atletiek met ondersteuning van de gemeente Doetinchem.
 

Starttijden en afstanden

09:30 uur:  Inschrijven en aanmelding voor start.
10:15 uur:  Opening.
10:25 uur:  Start gegidste natuurwandeling 5km onder leiding van IVN en BmN.
10:30 uur:  Start 1 kilometer sponsorloop jeugd over ‘t Knapperslag (+/- 8 t/m 12 jaar).
11:00 uur:  Start 5 en 10 kilometer cross voor geoefende lopers vanaf 12 jaar.
 

Inschrijven en kosten

Foto met scorebordVooraf inschrijven heeft de voorkeur. Inschrijven is op deze website mogelijk tot en met 29 september 23:59 uur. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel benut voor informatie omtrent de Cross. Na-inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tussen 09.30 en 10.30 uur. Inschrijven jeugd t/m 12 jaar is gratis, maar we hopen dat je wel sponsorgeld wilt ophalen (sponsorformulier hier te downloaden). Alle anderen betalen € 8 per persoon. Hiervan gaat € 6,- naar de realisatie van nieuwe natuur. € 2 wordt gereserveerd voor onkosten. Worden er minder onkosten gemaakt, dan blijft daaruit extra geld over voor natuur.
 

Start & finish

Route Knapperslagcross 2017Pitch & Putt Golf Doetinchem biedt ons ook dit jaar weer onderdak. Start en finish zijn op het buitenterrein van de golfbaan. Er zijn parkeervoorzieningen aanwezig, bereikbaar vanaf de Broekhuizerstraat 1a 7031GZ, Wehl (volg de bruine toeristenborden!). Kom bij voorkeur op de fiets, toegang via de Vogelstraat.

Vooraf gemeenschappelijke warming-up. Drinkwater staat klaar, overige consumpties voor eigen rekening. Douchen is op locatie niet mogelijk, persoonlijke spullen worden bewaakt. Landwinkel De Verse Kers heeft na afloop voor iedere deelnemer een portie gezonde vitaminen! Deelname is op eigen risico en heb vooral plezier
!
 

De Routes

Op de kaart hiernaast is de route van de Knapperslagcross weergeven (volwassenen). De route voor kinderen is precies 1 kilometer en die voor volwassenen 5 kilometer. Wanneer je als volwassene besluit om de 10 kilometer te lopen, dan zal dit 2x op hetzelfde traject worden gelopen. De routekaarten zijn onder aan de pagina als PDF bestand voor eigen gebruik. De route zal in het veld tijdens de cross gemarkeerd worden met borden, linten en begeleiders. Er zullen op de route 2 EHBO'ers aanwezig zijn. De posten worden op de dag van de cross bekend gemaakt op kaart. Op de route zal voor water worden gezorgd.
 

De Natuurwandeling

De natuurwandeling van 5 km voert dit jaar door noordelijk deel van de Wehlse Broeklanden. Over de oude Belderstraat, langs hagen en bosjes. Langs oude wielen van de Oude IJssel en havezaten. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers informatie van IVN De Oude IJsselstreek gidsen. Wanneer je meer over de natuur en geschiedenis wilt weten is deze wandeling bij uitstek geschikt voor mensen die niet willen of kunnen hardlopen. De wandeling start gelijktijdig met de cross.
 

Flyers & posters

Flyer KnapperslagcrossVoor de Knapperslagcross is een flyer gemaakt. Op de voorzijde van de flyer staat informatie over de cross. De achterzijde van de flyer bevat een formulier voor kinderen om zich te kunnen laten sponsoren. Gebruik dit formulier als uw zoon/dochter een sponsorbedrag wil ophalen en lever deze in bij de start op 1 oktober. Naast de flyer is ook een poster ontwikkeld. Wilt u meer bekendheid geven aan de Knapperslagcross, dan is dit een bruikbaar middel.

Speciaal voor de Knapperslagcross heeft Timo Steijntjes uit Wehl een luchtfoto van het Buur maakt Natuur terrein 't Knapperslag gemaakt. Deze is op de achtergrond van de flyer en poster zichtbaar. Timo is beheerder van de Facebook pagina Wehlse Broeklanden.

Hans-Peter Helder van Torro Vormgeving heeft kosteloos twee grote banieren ontworpen. Deze zijn straks in het veld te bezichtigen op 3 bij 1 meter. Een preview staat bovenaan deze pagina.
 

Downloads

     -   Flyer / Sponsorformulier Knapperslagcross (PDF, 2.4 mb)
     -   Poster Knapperslagcross (PDF, 2.9 mb)
     -   Routekaart 1 km kinderen (PDF, 2.1 mb)
     -   Routekaart 5 en 10 km volwassenen (PDF, 3.7 mb)
     -   Persbericht Knapperslagcross 2017 (PDF, 0.2 mb)

     -   Terugblik op tweede Knapperslagcross 2016
     -   Terugblik op de eerste Knapperslagcross 2015


DOE MEE

 • Voor € 6,- m2

 • 100% besteed

 • Snel resultaat

Zij doen al mee!

 • Ida Spronk
 • Hans Legebeke
 • Huub Ploegmakers
 • Sander Turnhout Promotie
 • Hr. en Mvr. van Strien & van Strien- van Liempt.
 • Lutske Jepma
 • Anna van der Bruggen
 • Joop Bokhove
 • Sité Woondiensten
 • Marco van der Wagt

Alle deelnemers
't Knapperslag


Alle deelnemers
De Watertap