Maak samen nieuwe natuur in de Wehlse Broeklanden

Lopen voor de natuur, Knapperslagcross 2016

Na de succesvolle 1e editie keert de Knapperslagcross terug! Hardlopen en wandelen door het landelijk gebied en de natuur van de Wehlse Broeklanden. Loop ook met ons mee!


Zondag 25 september 2016

In dit gebied wordt een mooie groene ruimte ingericht. Gemeente en de Stichting Buur maakt Natuur (BmN) zetten zich hier actief voor in. Maar ook de bewoners in en rond de Wehlse Broeklanden en alle anderen die dit initiatief een warm hart toedragen kunnen een financiële bijdrage leveren. Van elke € 6,- die binnenkomt wordt één vierkante meter natuur gerealiseerd.
 

Organisatie

De Knapperslagcross wordt dit jaar weer georganiseerd door Stichting Buur maakt Natuur en ARGO Atletiek met ondersteuning van de gemeente Doetinchem.
 

Starttijden en afstanden

09:30 uur:  Inschrijven en aanmelding voor start.
10:15 uur:  Opening door wethouder Ingrid Lambregts.
10:30 uur:  Start gegidste natuurwandeling 5km onder leiding van IVN en gemeente.
10:30 uur:  Start 1 kilometer sponsorloop jeugd over ‘t Knapperslag (+/- 8 t/m 12 jaar).
11:00 uur:  Start 5 en 10 kilometer cross voor geoefende lopers vanaf 12 jaar.
 

Inschrijven en kosten

Vooraf inschrijven heeft de voorkeur. Inschrijven is op deze website mogelijk tot en met 23 september. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en enkel benut voor informatie omtrent de Cross. Na-inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk tussen 09.30 en 10.00 uur. Inschrijven jeugd t/m 12 jaar is gratis, maar we hopen dat je wel sponsorgeld wilt ophalen (sponsorformulier hier te downloaden). Alle anderen betalen € 8 per persoon. Hiervan gaat € 6,- naar de realisatie van nieuwe natuur. € 2 wordt gereserveerd voor mogelijke onkosten. Worden er minder onkosten gemaakt, dan blijft daaruit extra geld over voor natuur.
 

Start & finish

Pitch & Putt Golf Doetinchem biedt ons dit jaar onderdak. Start en finish zijn op het buitenterrein van de golfbaan. Er zijn parkeervoorzieningen aanwezig, bereikbaar vanaf de Broekhuizerstraat 1a 7031GZ, Wehl (volg de bruine toeristenborden!). Kom bij voorkeur op de fiets, toegang via de Vogelstraat.

Vooraf gemeenschappelijke warming-up. Drinkwater staat klaar, overige consumpties voor eigen rekening. Douchen is op locatie niet mogelijk, persoonlijke spullen worden bewaakt. Landwinkel De Verse Kers verzorgt na afloop voor iedere deelnemer de gezonde vitaminen! Deelname is op eigen risico en heb vooral plezier!
 

De Routes

Op de kaart hiernaast is de route van de Knapperslagcross weergeven (volwassenen). De route voor kinderen is precies 1 kilometer en die voor volwassenen 5 kilometer. Wanneer je als volwassene besluit om de 10 kilometer te lopen, dan zal dit 2x op hetzelfde traject worden gelopen. De routekaarten zijn onder aan de pagina als PDF bestand voor eigen gebruik. De route zal in het veld tijdens de cross gemarkeerd worden met borden, linten en begeleiders. Er zullen op de route 2 EHBO'ers aanwezig zijn. De posten worden op de dag van de cross bekendgemaakt op kaart.
 

De Natuurwandeling

De natuurwandeling van 5 km voert over BmN terrein 't Knapperslag. Aansluitend zal De Greephorst en De Mussenhorst worden bezocht. Tijdens de wandeling krijgen de deelnemers informatie van IVN De Oude IJsselstreek gidsen en de landschapsontwerper van gemeente Doetinchem. Wanneer je meer over de projecten en natuur wilt weten is deze wandeling bij uitstek geschikt voor mensen die niet willen of kunnen hardlopen. De wandeling start gelijktijdig met de cross.
 

Flyers & posters

Voor de Knapperslagcross is een flyer gemaakt. Op de voorzijde van de flyer staat informatie over de cross. De achterzijde van de flyer bevat een formulier voor kinderen om zich te kunnen laten sponsoren. Gebruik dit formulier als uw zoon/dochter een sponsorbedrag wil ophalen en lever deze in bij de start op 25 september. Naast de flyer is ook een poster ontwikkeld. Wilt u meer bekendheid geven aan de Knapperslagcross, dan is dit een bruikbaar middel.

Speciaal voor de Knapperslagcross heeft Timo Steijntjes uit Wehl een luchtfoto van het Buur maakt Natuur terrein 't Knapperslag gemaakt. Deze is op de achtergrond van de flyer en poster zichtbaar en zal vaker voor BmN worden ingezet. Timo is beheerder van de Facebook pagina Wehlse Broeklanden.

Hans-Peter Helder van Torro Vormgeving heeft kosteloos twee grote banieren ontworpen. Deze zijn straks in het veld te bezichtigen op 3 bij 1 meter. Een preview staat bovenaan deze pagina.
 

Downloads

     -   Flyer / Sponsorformulier Knapperslagcross (PDF, 2.4 mb)
     -   Poster Knapperslagcross (PDF, 2.9 mb)
     -   Routekaart 1 km kinderen (PDF, 2.1 mb)
     -   Routekaart 5 en 10 km volwassenen (PDF, 3.7 mb)
     -   Persbericht Knapperslagcross 2016 (PDF, 0.2 mb)

     -   Terugblik op eerste Knapperslagcross 2015


DOE MEE

 • Voor € 6,- m2

 • 100% besteed

 • Snel resultaat

Zij doen al mee!

 • Ida Spronk
 • Hans Legebeke
 • Huub Ploegmakers
 • Sander Turnhout Promotie
 • Hr. en Mvr. van Strien & van Strien- van Liempt.
 • Lutske Jepma
 • Anna van der Bruggen
 • Joop Bokhove
 • Sité Woondiensten
 • Marco van der Wagt

Alle deelnemers
't Knapperslag


Alle deelnemers
De Watertap