Maak samen nieuwe natuur in de Wehlse Broeklanden

Loop voor de natuur, Knapperslagcross 2015

De eerste cross door de nieuwe natuur van Buur maakt Natuur en het natuurspeelpark ‘de Greephorst’ in de Wehlse Broeklanden. Loop ook met ons mee!


In het gebied waar we de cross lopen wordt een mooie groene ruimte ingericht en ook een natuurspeelplaats. De gemeente en de Stichting Buur maakt Natuur (BmN) zetten zich hier actief voor in. Maar ook de bewoners in en rond de Wehlse Broeklanden en alle anderen die dit initiatief een warm hart toedragen kunnen een financiële bijdrage leveren. Dat kan nu door deel te nemen aan de Knapperslagcross. Kinderen kunnen zich laten sponsoren doormiddel van een sponsorformulier. Volwassenen betalen inschrijfgeld. Voor elke € 6,- kan een vierkante meter grond op ’t Knapperslag worden aangekocht. Daar realiseert BmN dan nieuwe natuur.
 

Organisatie

De Knapperslagcross wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Stichting Buur maakt Natuur en Atletiekvereniging ARGO. Ondersteunend zijn de gemeente Doetinchem en Sporters voor Natuur.
 

Starttijden en afstanden

09:30 uur:  Inschrijving sporthal de Bongerd (De Bongerd 81, Doetinchem De Huet).
10:15 uur:  Kinderen lopen onder begeleiding naar de start bij De Greephorst.
10:30 uur:  Start 1 kilometer sponsorloop jeugd (groep 5 t/m 8).
11:00 uur:  Start 5 en 10 kilometer cross voor geoefende lopers vanaf 12 jaar.
13:00 uur:  Einde Knapperslagcross.

Wij vragen iedereen die wil komen om op de fiets te komen. Ga je met de auto, parkeer deze niet in de wijk, maar bij de sporthal. Vanuit de sporthal is het maar een klein eindje lopen naar de startplek aan de Wehlse Beek.
 

Inschrijven en kosten

Inschrijven kan zondag 27 september vanaf 09.30 uur tot 10.00 uur in de kantine van sporthal De Bongerd. Inschrijven jeugd t/m 12 jaar gratis, maar we hopen dat je wel sponsorgeld kunt afdragen (sponsorformulier is onderaan deze pagina te downloaden). Alle anderen betalen € 10,- per persoon. Hiervan gaat € 6,- naar de aankoop van grond voor nieuwe natuur (incl. aanleg en onderhoud). € 4,- is gereserveerd voor de onkosten van de loop. Worden er minder onkosten gemaakt, dan blijft daar nog extra geld over voor natuur. De sponsorbijdrage en de inschrijvingskosten contant/gepast mee nemen en bij de inschrijving afgeven.
 

Start & finish

Vanaf sporthal De Bongerd lopen de deelnemers onder begeleiding naar het Alsemveld nabij huisnummer 28. Bij de nieuwe brug over de Wehlse Beek bevindt zich de start voor alle drie de afstanden. Fietsen en auto’s blijven bij De Bongerd. Na afloop gaat iedere volwassen deelnemer op eigen gelegenheid terug naar de sporthal. Kinderen onder begeleiding van een volwassene. Omkleden en douchen is hier mogelijk. Deelname is op eigen risico.
 

De Route

Op de kaart hiernaast is de route van de Knapperslagcross weergeven (volwassenen). De route voor kinderen is precies 1 kilometer en die voor volwassenen 5 kilometer. Wanneer je als volwassene besluit om de 10 kilometer te lopen, dan zal dit 2x op hetzelfde traject worden gelopen. Op deze pagina is een voorlopige routekaart opgenomen. Deze staat nog niet definitief vast. De route zal in het veld straks worden gemarkeerd met paaltjes.
 

Flyers & posters

Voor de Knapperslagcross is een flyer gemaakt. Op de voorzijde van de flyer staat informatie over de cross. De achterzijde van de flyer bevat een formulier voor kinderen om zich te kunnen laten sponsoren. Gebruik dit formulier als uw zoon/dochter een sponsorbedrag wil ophalen en lever deze in bij de start. Naast de flyer is ook een poster ontwikkeld. Wilt u meer bekendheid geven aan de Knapperslagcross, dan is dit een bruikbaar middel.

Speciaal voor de Knapperslagcross heeft Timo Steijntjes uit Wehl een luchtfoto van het Buur maakt Natuur terrein 't Knapperslag gemaakt. Deze is op de achtergrond van de flyer en poster zichtbaar en zal vaker voor BmN worden ingezet. Timo is beheerder van de Facebook pagina Wehlse Broeklanden.

Hans-Peter Helder van Torro Vormgeving heeft kosteloos twee grote banieren ontworpen. Deze zijn straks in het veld te bezichtigen op 3 bij 1 meter. Een preview staat bovenaan deze pagina.
 

Downloads

     -   Flyer / Sponsorformulier Knapperslagcross (PDF, 2.4 mb)
     -   Poster Knapperslagcross (PDF, 1.6 mb)
     -   Routekaart 1 km kinderen (PDF, 2.3 mb)
     -   Routekaart 5 en 10 km volwassenen (PDF, 1.5 mb)

DOE MEE

 • Voor € 6,- m2

 • 100% besteed

 • Snel resultaat

Zij doen al mee!

 • Ida Spronk
 • Hans Legebeke
 • Huub Ploegmakers
 • Sander Turnhout Promotie
 • Hr. en Mvr. van Strien & van Strien- van Liempt.
 • Lutske Jepma
 • Anna van der Bruggen
 • Joop Bokhove
 • Sité Woondiensten
 • Marco van der Wagt

Alle deelnemers
't Knapperslag


Alle deelnemers
De Watertap